Borta bra men hemma bäst…

Hemma! Till slut! Det är både skönt, samtidigt som vi kommer sakna hotellfrukostar (Brittmaries gubbe serverar väl inte något sådant även om han brukar sätta på kaffet) och vackra vyer.

Det finns några som vi vill tacka! Först och främst Katarina, som vi inte skulle ha klarat oss utan - vi hade nog varit vilse någonstans i Stockholms innerstad annars...Vi vill också tacka er som har läst vår blogg och kommit med diverse kommentarer. Dessutom vill vi tacka våra snälla släktingar i norr som har bjudit oss mat och husrum.

Avslutningsvis lite statistik och fakta om vår resa:

  • Vi har varit borta i elva dagar och 10 nätter.
  • Vi har bott på hotell i 7 nätter.
  • Vi har bott hos snälla släktingar i 3 nätter (tack för det!).
  • Vi har åkt 455 mil.
  • Vi har tankat för lite under 4000 kronor (bensinen är verkligen dyr!).
  • Vi har varit i alla landskap utom Dalsland.
  • Vi har besökt 17 Ikea-varhus.
  • Vårt favoritvaruhus var det i Kungens Kurva i Stockholm.
  • Det varuhus vi tyckte sämst om var det i Helsingborg.
  • På Ikea har vi köpt: vinglas, likörglas, cocktailglas, long-drinkglas, servetter, handdukar, sängkläder, iskubsgrejer, skärbrädor, kuddfodral, vaser, en tallrik, förvaringslådor, ramar, skål och salladsbestick, och kramdjur (Gläfsen?).
  • I övrigt har vi köpt: kläder, smycken, dalahästar, kylskåpsmagneter, nyckering (i Finland), vykort, Ittala-grejer, och tunnbröd.
  • Vi har spenderat...tja, vi tänker faktiskt inte berätta hur mycket vi har spenderat!

En sak som vi har sett är att Ikea-varuhusen INTE är likadana - långt ifrån. Det är variation i hur byggnaden ser ut, (samma färger dock - utom i Helsingborg som än så länge tronade med rött och vitt), utbudet (beroende på storlek) och hur det är skyltat.

Vi har haft mycket trevligt på vår resa och sett många trevliga saker i vårt fantastiska land! Vissa ställen kommer vi nog att återvända till för de har gett mersmak! Det var dock tur att vår resa tog slut nu, för vi hade inte fått in fler saker i vår bil - fast det är klart, vi kunde ju hyrt en kärra...


Nu sitter vi här i köket på Nyboholm i Ulricehamn och väntar på att kaffet ska bli färdigt, medan katterna svassar runt oss. Resan är slut! Ja, inte riktigt för Christina, för hon har cirka 8 mil till Skövde innan hon får sätta sig riktigt till ro. Vad ska vi göra nästa år tro? Slå hastighetsrekord på IKEA runt? Eller varför inte chocka omgivningen och stanna hemma för en gångs skull! Vem vet - det kanske dyker upp en blogg nästa sommar där vi berättar hur vi hänger tvätt och ligger i hängmattan!


Over and out!

Brittmarie och Christina


PS. Christina har 8 myggbett på fötterna (där var ingen myggspray) - Brittmarie har inte några myggbett!


Kommentarer
Postat av: Lotta

Jag tycker fortfarande att ni ska fortsätta blogga. Är säker på att det händer saker som vi vill läsa! Glöm inte min idé med Ica-runt. Då kan ni sova över hos oss!

2009-08-04 @ 10:38:34
Postat av: Ulla

Idag 6/8 har jag äntligen haft tid att titta i er blogg och då är er resa slut. Vill ändå kommentera lite grann ;-) Vilken underbar idé! Och inte alls förvånande att komma ifrån dig Christina. Förstår att ni haft det underbart. En sådan underbar resa att göra för mor och dotter. Jag som inte ens kan åka till Jönköping med min man för han är inte intresserad av sådant och dottern bor ju i Umeå och där finns ju inget IKEA trots alla stundenter.



Slutligen är jag mycket glad för att Ikea inte har några böcker (med tanke på din flyttning till Skövde och alla tunga, tunga boklådor). Men det kanske uppvägs av kommande och förväntsfulla inflyttningsfesten. ;-)

Lev väl!

/Ulla (som tyvärr börjar jobba på måndag då lotto ännu ine gett någon utdelning).

2009-08-06 @ 19:58:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0